IMPROVEMENT: Debts (add charts)
Bylo by dobré udělat do dluhů graf, či jiný přehled ze kterého bych viděl kolik mi kdo celkem dluží / kolik já celkem dlužím. Graf by mohl být stejný jako v záznamech, ať to máte co nejjednodušší na naprogramování :)

6 comments
-
Pavel Moravec commented
Graf- myslím že bych začal jednoduchým "kulatým" grafem tak jak ho máte v přehledu standardních výdajů, tzn. výdaje graf = v dluzích graf kolik jsem komu půjčil, příjmy graf = kdo půjčil mě. S tím že místo kategorií tam budou jména lidí a ideálně kdyby nahoře někde v hlavičce byla celková suma, ale není to nutné. Samozřejmě do budoucna by tam mohl být i nějaký sofistikovanější graf zobrazující půjčky časově, ale to budu muset promyslet než vám pošlu návrh. Každopádně pro začátek by toto podle mě bylo zcela dostačující.
Rozšíření dluhů - super nápad. Naštěstí sice půjčku u banky nemám :), ale předpokládám že pro hodně lidí by to mohlo být přínosem. Samozřejmě i mě v normálních dluzích by se hodilo mít možnost k dluhu vygenerovat splátkový kalendář a k němu automaticky trvalý příkaz tak abych si nemusel pamatovat že mám každý měsíc odepsat určitou částku z dluhu, když vím že mi bude chodit ještě spousty měsíců stejná částka....
-
PM: muzete rozvest jak si predstavujete ze by mel vypadat graf zobrazujici dluhy? myslim, ze je to dobry napad
ALL: pokud bychom vylepsovali modul Dluhy, napadlo me, ze dluh je vlastne i pujcka z banky, hypoteka atd... tak si rikam, jestli by to do toho neslo nejak zaintegrovat. Melo by to pak treba i vypocitat splatkovy kalendar, pripadne k nemu umet vygenerovat trvaly prikaz, ktery bude generovat zaznamy. pripadne by se z tohoto dal udelat dalsi modul. Mysliste, ze by neco takoveho bylo dobre?
-
supervogel@gmail.com empty commented
Dále bych uvítal u částečně splacených dluhů další progress bar, který zobrazuje kolik z kolika jsme už splatili s tím, že by byl rozdělen i počtem splátek.
To samé u progress baru zobrazující dobu. Tam by taky mohly být milníky kdy jsme zaplatili částečně.
Další věc je vzhled progressbaru, udělejte ho více Holo style.
-
Pavel Moravec commented
PS: K dluhům - bylo by možné to upravit tak aby po kliknutí na vráceno zůstala obrazovka ve stejné části v jaké jsem? Nyní když kliknu na vráceno tak se to refreshne a hodí mě to na začátek, což je nepříjemné pokud chci odepsat víc dluhů.
Dále jsem si všiml že zaplacené dluhy zůstanou mezi ostatníma dluhama, sice mají zelenou čárku takže to jde poznat, přesto bych v budoucích verzích udělal možnost výběru - zobrazit jen nezaplacené, zobrazit zaplacené, zobrazit vše. -
Pavel Moravec commented
No jasně, to chápu, resp. s tím jsem počítal, přesto jsem si říkal když už máte nový systém na zadávání nápadů na vylepšení že to sem napíšu ať víte na čem do budoucna pracovat :)). Máte nějaký odhad kdy tak asi začnete pracovat na verzi 2.x?
No každopádně bych k tomu přidal ještě jeden nápad - řazení dluhů podle dlužníka už v přehledu dluhů.
Jde o to že když mi někdo teď vrátí větší částku, tzn. víc dluhů najednou tak to musím složitě dohledávat přes všechny dluhy... -
Diky za napad. Dluhy by si zaslouzily propracovat, je na ne spousty pozadavku. Nicmene neni to core funkcionalita, proto bohuzel musime posunout na 2.X verzi. Nemame kapacitu zpracovat nyni.