NEW FEATURE: Synchronization with cloud services (Skydrive, Disk...)
Bylo by dobré mít možnost zvolit kam budu chtít synchronizační soubor uložit, zda k vám na server nebo například na skydrive apod (pokud by byla možnost obojího najednou proč ne). Jde mi o to že na skydrive si můžu nějakým způsobem zařídit verzování souborů tak abych se například byl schopný vrátit o den nazpátek pokud například zjistím že jsem udělal chybu a smazal jsem si data která jsem nechtěl... Zároveň mi to umožní backup na dvě lokace, což byla věc kterou jsem využíval v původní verzi (backupem jak na server tak na sd kartu). Chápu že v nové verzi sd karta nebude, zálohováním na skydrive místo k vám bych si to pořešil u vlastním procesem...

Wallet je od verze 3 plně cloudová služba s atomatickou synchronizací napříč všemi zařízeními.
6 comments
-
Michal Nečas commented
Dobrý den chci se zeptat nejde mi propojit wallet z mobilu z emailem aby mi bral vypisy z učtu a ja nemusel stale ručne nevim jak na to přeposlu z app ten email ale nevim jak to synchronizovat aby to spolu fungovalo.
-
Pavel Moravec commented
Díky, tohoto přístupu si vážím, až budete předělávat do nové verze uložení na sd kartu, možná by bylo dobré kdyby se soubor nejmenoval až tak náhodně jako doteď :), ale kdyby v něm bylo rozeznatelné datum a případně hodina uložení. V současné době když ukládám na sd kartu pravidelně tak tam za chvíli mám stovky souborů a zjistit které jsou z posledního měsíce lze pouze přes properties souboru kde je datum uložení, což není moc pohodlné pro případ že chci ručně staré soubory odmazat. Ale to je jen taková drobnost, hlavní je že ukládání bude fungovat.
-
ok tedy, sd zalohovani ponechame i v ramci free tarifu :)
-
Pavel Moravec commented
Jen tak mimochodem přidám příklad z praxe kdy se synchronizace na SD kartu ukázala jako nutná. Dnes se mi z ničehož nic začala původní verze1 aktualizovat na betu. Nevím proč, na nic jsem nekliknul, objevila se tam obrazovka ze bety s nápisem aktualizuji a nešlo s tím nic dělat. Bohužel jsem musel aplikaci odinstalovat a nainstalovat znovu.
Když jsem jí načisto nainstalovat byl problém se stažením a nahráním dat na server, psalo to něco o duplicitách, nainstaloval jsem data z sd karty a tak jsem přišel jen o jeden den.
Z toho je myslím jasně vidět proč je možnost uložení na sd kartu či ideálně nějaké úložiště důležité. Kdybych neměl zálohu na sd kartě tak by se to řešilo kdoví jak, musel bych kontaktovat vás a čekat na vyřešení a opravu abych mohl data na serveru stáhnout, což je minimálně nepohodlné. Proto prosím aby možnost dát zálohu na sd kartu či skydrive i v normálně zaplacené verzi, nikoliv jen v té prémium měsíčně placené. -
Pavel Moravec commented
Dobrý den
Prosím o objasnění proč by synchronizace na SD kartu měla podle vás být prémiová služba placené verze. Já prémiovou verzi chápu například v tom že bude umět synchronizovat pro více účtů, že jí bude moct používat více lidí, ale toto chápu jako základní funkčnost. Řeknu vám argumenty:
V případě že například budu chtít aplikaci přeinstalovat tak potřebuji mít absolutní jistotu že o data nepřijdu. Toto zaručím pouze tím že si udělám před reinstalací export na SD kartu (či kamkoliv jinam), soubor si pro jistotu ještě odkopíruji jinam a teprve pak aplikaci odinstaluji a znovu nainstaluji.
Samozřejmě teoreticky by měla fungovat pouze synchronizace na server,ale kolikrát už se mi v současné verzi stalo že nebylo možné na server data uložit a musel jsem je na něm nechat vymazat a provést to znovu. Možná namítnete že toto se vám v nové verzi stát nemůže, ale znáte to nikdy to nemůžete říct na 100%.
Navíc nemůže se stát něco jako v současné betě že vyjde v budoucnu verze která nebude plně kompatibilní se starou verzí a data se mi tak nenaimportují?
Zkrátka myslím že záloha na SD kartu je z hlediska zálohy stejně důležitá jako záloha na server.
Možná by to šlo vyřešit tak že by aplikace uměla importovat data z csv, když už ho umíte exportovat tak pokud by měl definovaný počet a umístění sloupců tak by neměl být problém z něho importovat ne? -
Dobry den, zalohovani na SD kartu bude soucasti placene verze (2 eura/mesic). Kolize mezi obnovenim z SD karty a synchronizaci na server bude vyresen smazanim dat na serveru a naslednou novou synchronizaci.